Fideline sa bolonjez sosom

-350g fideline

-200g mljevenog junećeg mesa

-200g pasiranih paradajza

-100g suhog mesa

-50g mrkve

-50g celera

-50g luka

-So, biber

-Parmezan ili grana padano

-Mesni temeljac po potrebi

  1. Propržiti luk, mrkvu, i celer na malo ulja i putera dok ne porumene, zatim dodati suho meso i kratko ga propržiti.
  2. Odvojiti sa strane proprženo povrće i suho meso, te u istu tavu staviti mljeveno meso da se prži dok ne porumeni.
  3. Kada je meso gotovo vratiti propržene dodatke i ubaciti pasirani paradajz.
  4. Poklopiti i kuhati na laganoj vatri otprilike 2 sata, zaljevajući mesnim temeljcem po potrebi
  5. Kada je bolonjez sos pri kraju kuhanja, skuhamo pastu i umiješamo u sos
  6. Serviramo sa naribanim sirom preko.
Share:

Agroideja

Top