18 različitih proizvoda: Domaća tjestenina “Drina” u prodajnim centrima u Goraždu i Sarajevu

Proizvodnja tjestenine u pogonu u Goraždu je pokrenuta krajem 2021.godine. Proizvodi se 18 vrsta različitih “Drina” proizvoda namjenjenih goraždanskom i sarajevskom tržištu. Tradicionalna receptura, iskustvo i vještina Ćamile Bešlije čine da proizvodi “Drina” imaju vrhunski ukus i kvalitet.

Kompletan asortiman priprema se sa svježim jajima, a u ponudi su jufke za pitu i pečene jufke, fidelina, tarhana, makaroni, uski i široki pilav, sa integralnim i ječmenim brašnom, sa špinatom i paprikom kao i drugi ukusni domaći proizvodi.

Cilj je dostići dnevnu proizvodnju od 100 kg svih vrsta tjestenine koja se trenutno plasira na tržište u Sarajevu i Goraždu, a uzorci proizvoda poslani su i u Austriju i Švicarsku.

“Očekujemo vrlo brzo dogovore oko uslova plasmana naše tjestenine u te zemlje. Ako ostvarimo taj cilj da izvozimo naše proizvode, već za godinu dana bi uduplali proizvodnju i zaposlili dodatnu radnu snagu. Reakcije su pozitivne  i svakodnevno se javljaju novi partneri koji žele nuditi naše proizvode”, kaže Hemo Jusović, direktor Agroideje d.o.o.

Na 11 hektara zemljišta u Ustikolini gdje je već uspostavljena biljna proizvodnja, odnosno povrće u plastenicima i na otvorenom, maline, jagode, zasadi višnje, trešnje i šljive u jesen prošle godine zasijano je i pet hektara pšenice pa će brašno koje proizvedu koristiti za proizvodnju tjestenina. U planu je i pokretanje organske proizvodnje jaja  u Ustikolini koja će se također koristiti u proizvodnji tjestenina.

Share:

Agroideja

Top